Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

ADAÇAYI


Faydası saymakla bitmeyen adaçayının Latince ismi 'Salvia Officinalis’dir.Adaçayı bitkisinin yaprakları kurutularak çay elde edilir.Çeşitli sağlık sorunlarının geleneksel çözümünde kullanılan adaçayı A,K,ve C vitaminleri açısından zengindir.Bir fincan demleme şekersiz adaçayı 0 kaloridir.

Küçük çocukların,hamilelerin,emziren kadınların ve tansiyon hastalarının adaçayı tüketmesi önerilmemektedir.Herhangi bir hastalık durumunda doktorunuza danışmadan bitkisel çayları kullanmayınız.

      Adaçayının sağlık açısından birçok faydası vardır;
  • Adaçayı içerisinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Adaçayındaki betakaroten içeriğiyle vücuttan serbest radikallerin uzaklaştırılmasına katkı sağlar.
  • Vücuttaki ödem ve toksinlerin atılmasında etkilidir.
  • Sinir sisteminin yatışmasına katkıda bulunur.
  • Adaçayının clineol içermesinden dolayı öksürük önleyici özelliği vardır.
  • Antibakteriyel ve antiseptik özelliktedir.

Adaçayının Hazırlanışı;

  1. Adaçayı kaynatılmamalıdır ve demleme usulü hazırlanmalıdır. 
  2. Adaçayının uzun süre kaynatılması toksik etki gösterebilir.
  3. Bir fincana poşet adaçayı veya taze adaçayını alınız.
  4. Üzerine sıcak suyu ekleyip 5dk demlenmesini bekleyiniz.
  5. Günlük 2-3 fincandan fazla adaçayı tüketmeyiniz.


Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.