Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Zayıflama Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar


Sağlıklı olmak için kişinin beslenmesi büyük önem taşır.Birçok insan zayıflamak amacıyla ekmek tüketmeme,aç kalma vb. uygulamalarla kilo vermeye çalışmaktadır.Fakat bu uygulamalar uzun dönemde çeşitli sağlık problemlerine neden olabilir.
Diyetin kişiye özel olması gerekmektedir.

  • Ekmek gibi karbonhidrat içeren besinleri hiç tüketmemek     
     Karbonhidratlar vücudumuzun temel enerji kaynağıdır ve 1 gram karbonhidrat 4kcal içermektedir.Karbonhidratların yapıtaşı olan glikoz beynimizin tek enerji kaynağıdır. Karbonhidratları diyet listemizden çıkarmak yerine doğru karbonhidrat kaynaklarını tüketmeliyiz. Herhangi rahatsızlığınız, vitamin-mineral eksikliği yoksa yetişkinlerde beyaz ekmek yerine tam tahıl,kepek,çavdar vb. ekmekleri tüketilmesi önerilmektedir. Tahıllı ekmekler lif açısından zengindir. Ekmek yada herhangi besin tüketiminde önemli olan ölçülü olmaktır.

  • Hiçbirşey yememek                                                                                                                              Vücudumuzun her besin öğesine yaşımız,kilomuz,boyumuza oranlı olarak ihtiyacımız vardır.Sırasıyla karbonhidrat,yağ,proteinleri enerji elde etmek için kullanırız.Uzun süreli açlıkta keton cisimleri oluşabilir.Keton cisimleri asidik yapıdadır fazla birikmesi kan ph ını düşürerek ölüme yol açabilir.

  • Su tüketmemek        
    Su sıfır kaloridir ve kilo almamıza neden olmaz.Su metabolizmamızı hızlandırarak kilo vermemize yardımcıdır. Vücuttan toksinlerin atılması,sindirim enzimlerinin çalışması için suya ihtiyacımız vardır.Çay,kahve gibi içecekler su yerine geçmezler ayrıca diüretik yapıda olduklarından su kaybetmemize neden olurlar.Susamayı beklemeden su ihtiyacımızı karşılamalıyız.Yetişkin insanların günlük 2-2.5 lt su tüketmesi gerekir.



  • Mucizevi besinlere başvurmak                                                                                                   Sadece bir besinin kilo alımına direkt etkisi yoktur.Bazı besinler yalnızca metabolizmamızı hızlandırabilir, ve daha fazla enerji harcamamıza neden olurlar.Zayıflamak için yanlış uygulamalar yapmamalıyız,diyetisyene başvurmalıyız.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.