Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Besin Alerjilerinde Beslenme

Besin alerjisi çocukluktan hatta anne karnından itibaren başlayabilir.
Alerji olunan besinin tüketilmesi,solunması yada dokunulmasıyla ortaya çıkabilmektedir.
Yemeklerde besinleri karışık halde tükettiğimizden hangi besine alerji olunduğu zor anlaşılabilir.

Alerji durumunda doktorunuza danışınız ve diyetisyeninizle konuşarak uygun tedaviye başlayınız.

Alerji durumunda;
  • Kızarma
  • Kabartı-ÅŸiÅŸme
  • solunum zorluÄŸu
  • aÄŸrı
  • kaşıntı gibi çeÅŸitli etkiler görülebilir.


Bir besinin alerjik olduğunu belirlemek için öncelikle o besin diyetten çıkarılır.Daha sonra belirli aralıklarla tüketilerek alerjik etki gösterip göstermediğine bakılır.

İnsanlarda alerjiye sebep olabilen gıdalar;

  1. İnek sütü
  2. Yumurta
  3. Balık ve deniz ürünleri (midye,uskumru vb.)
  4. Çilek gibi bazı meyveler
  5. Domates,kabak vb.sebzeler
  6. Çikolata
  7. Fındık-fıstık vb. kuruyemişler şeklinde sıralanabilir.


Alerji durumunda öneriler:

  • Alerji durumunda doktorunuza baÅŸvurunuz.Alerji tespitinden sonra diyetisyene danışabilirsiniz
  • Bazı besinler genetik olarak alerji göstermektedir.
  • Alerjik besinler tüketilmemelidir ve aynı gruptan diÄŸer besinlerin tüketim sıklığı arttırılmalıdır.Aksi taktirde yetersiz-dengesiz beslenme ve çeÅŸitli hastalıklar oluÅŸabilmektedir.


Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder