Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

C Vitamininin Faydaları

C vitamini askorbik asit olarak da adlandırılmaktadır
Suda çözünen vitamindir; fazlası vücutta depolanmamaktadır,idrar ve terle vücuttan atılmaktadır.
Dolayısıyla hergün yeterli miktarda C vitamini almalıyız.
Fazlası toksik etki oluşturmamaktadır.

C vitamini;
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kolajen üretimine katkıda bulunur.
  • Antioksidandır.
  • Bitkisel gıdalarda bulunan demirin yeterince emilmesini sağlar.
Eksikliğinde bağışıklık sistemi zayıflar,kalp-damar hastalıklarına yakalanma riski artar,yaralar geç iyileşebilir,dişler-diş etleri durumdan olumsuz etkilenir.

C vitamini içeren gıdalar listelenmiştir;
Hastalık durumlarında doktorunuza danışarak önerileri takip ediniz.
Her insanın günlük C vitamini ihtiyacı alkol-sigara kullanımına,depresyon,akne problemlerine bağlı olarak artış gösterebilmektedir.
  • BİBER: 1 adet yeşilbiberde(45 gram) yaklaşık olarak 52.5 miligram C vitamini bulunmaktadır.
  • PORTAKAL: 1 adet ortaboy portakal (240 gram) yaklaşık olarak 120 miligram C vitamini içeriğine sahiptir.
  • LİMON:1 adet limonda (100 gram) 53 miligram C vitamini vardır.
  • BROKOLİ:1 porsiyon brokoli (150 gram) 172.5 miligram C vitamini içerir.
  • KİVİ:1 porsiyon kivide (70 gram) 43.2 miligram C vitamini bulunmaktadır.
C vitamini pişirme yönteminden etkilenmektedir,ısıya maruz kalındığında C vitamini içeriği azalmaktadır.Isıya ve ışığa karşı dirençli değildir.

B grubu vitaminlerini öğrenmek için tıklayınız.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder