Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

GIDA ZEHİRLENMESİNDEN KORUNMA YOLLARI

  • İçme sularının güvenilir kaynaklardan satın alınmasına özen gösterilmeli,güvenilirliğinden emin olunmadığında kaynatıldıktan sonra içilmelidir.
  • Özellikle yaz aylarında dışarıda yada açıkta satılan besinler tüketilmemelidir.
  • Çiğ besinler ve pişmiş gıdalar birbirine temas etmeyecek şekilde uygun sıcaklıkta kapalı olarak muhafaza edilmelidir.

  • Sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra tüketilmelidir.

  • Sebze ve meyvelerin temizliğinde deterjan gibi kimyasal maddeler kullanılmamalıdır.

  • Kırmızı et,balık,tavuk,süt ve süt ürünleri uygun sıcaklık ve sürede pişirilmeli ve pişmiş yiyecekler oda sıcaklığında  saatten fazla bekletilmemelidir.

  • Pişirildikten sonra tüketilmeyecek besinler hızla soğutulup uygun sıcaklıkta saklanmalıdır.

  • Besinleri hazırlama,pişirme ve servisinde kişisel hijyen kurallarına uyulmalıdır.Eller yemek hazırlığından önce mutlaka yıkanmalıdır ve tuvalet sonrası el temizliğine dikkat edilmelidir.

  • Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri kesinlikle kullanılmamalıdır.

  • Konserve ürünlerinin kapağı açılmamış olmalıdır ve son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder