- İçme sularının güvenilir kaynaklardan satın alınmasına özen gösterilmeli,güvenilirliğinden emin olunmadığında kaynatıldıktan sonra içilmelidir.
- Çiğ besinler ve pişmiş gıdalar birbirine temas etmeyecek şekilde uygun sıcaklıkta kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
- Sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra tüketilmelidir.
- Sebze ve meyvelerin temizliğinde deterjan gibi kimyasal maddeler kullanılmamalıdır.
- Kırmızı et,balık,tavuk,süt ve süt ürünleri uygun sıcaklık ve sürede pişirilmeli ve pişmiş yiyecekler oda sıcaklığında saatten fazla bekletilmemelidir.
- Pişirildikten sonra tüketilmeyecek besinler hızla soğutulup uygun sıcaklıkta saklanmalıdır.
- Besinleri hazırlama,pişirme ve servisinde kişisel hijyen kurallarına uyulmalıdır.Eller yemek hazırlığından önce mutlaka yıkanmalıdır ve tuvalet sonrası el temizliğine dikkat edilmelidir.
- Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri kesinlikle kullanılmamalıdır.
- Konserve ürünlerinin kapağı açılmamış olmalıdır ve son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder