Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

K Vitamininin Faydaları



K vitamini kemiklere faydalıdır ve kanın pıhtılaşmasında görevlidir.

Eksikliğine sık rastlanmamaktadır çünkü genellikle yeşil yapraklı sebzelerde bulunmaktadır.



Eksikliğine ;
  • Böbrek,karaciğer rahatsızlıkları
  • Bazı ilaç-besin etkileşimleri
  • Bilinçsiz şekilde uzun süreli yanlış diyet uygulamaları
sonucu K vitamininin yetersiz emilimiyle oluşmaktadır.

K vitamini yağda çözünen vitamindir fazlası vücuttan dışarı atılmaz ve karaciğerde depolanır.

Fazla K vitamini alımı depo organ olan karaciğere zarar verebilmektedir.

K vitamini eksikliğinde ne olur?
Kan pıhtılaşması yeterince olmamaktadır ve çeşitli kanamalar oluşmaktadır.
Kan kaybı demir eksikliği,halsizlik,yorgunluk vb. ile sonuçlanabilir.

Besinlerin 50 gramında bulunan K vitaminleri;
  • Marulda 80 mikrogram
  • Ispanakta 119 mikrogram
  • Domateste 4.5 mikrogram
  • Brüksel Lahanasında 125 mikrogram
  • Karnıbaharda 64.5 mikrogram
  • Tavuk yumurtasında (ortaboy) 23 mikrogram

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder