Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Kanser Ve Beslenme


Toksik kimyasal maddeler,sağlıksız ve dengesiz beslenme,genetik,radyasyon gibi faktörler kansere neden olabilmektedir.Kanser kişinin beslenme durumundan etkilenebilir.Beslenme yoluyla yetersiz lif alımı,toksik maddelerin fazla tüketilmesi,uygun olmayan pişirme yöntemleri kanser için risk oluşturur.


Kanserde Beslenme Önerileri;
  • Yeterli-dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir.
  • Fazla miktarda yağ ve şeker tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • Sağlıklı pişirme yöntemleri haşlama,ızgara,fırında,buğulama vb. tercih edilmelidir.


  • Aşırı tuz tüketimi,salamura vb. besinler tüketilmemelidir.
  • Günde  porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir.
  • Gıdaların saklanması ve depolanmasına dikkat edilmelidir.
  • Alkol ve sigara tüketilmemelidir.
  • Posalı besinler tüketilmelidir.Kişide herhangi vitamin-mineral eksikliği yoksa beyaz ekmek yerine tam tahıl,buğday,çavdar,kepekli ekmek tüketilmelidir.
  • Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketilmelidir.
  • Haftada  3-4 kez 30-45 dk lık yürüyüş yapılmalıdır.
  • Besinlerin ateşle doğrudan temasını engelleyiniz.
  • İdeal vücut ağırlığında kalmaya çalışınız.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Related Posts:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder