Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Fırında Sebze



Malzemeler

  • 2-3 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet biber
  • 3 adet kabak
  • Kekik,tuz,arzuya göre istenilen baharatlar
Hazırlanışı
  1. Sebzeleri bol suda yıkayalım.
  2. Patlıcan ve kabakların kabuklarını soyduktan sonra  halka şeklinde doğrayalım.
  3. Biberlerimizide istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
  4. Büyük bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize malzemeleri aktaralım.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim
  7. Fırında sebze sotemiz hazır.
  8. Afiyet olsun.


Yukarıdaki malzemelerle 3 porsiyon fırında sebze sote elde edebilirsiniz.

1 porsiyon fırında sebze sotede;
  • 100 kcal,
  • 4,6 gram protein,
  • 5 gram yağ,
  • 8 gram karbonhidrat,
  • 7.7 gram diyetsel lif,
  • 197 mikrogram A vitamini,
  • 119 mikrogram total folik asit,
  • 109,3 miligram C vitamini,
  • 7 miligram sodyum,
  • 699 miligram potasyum,
  • 64,7 miligram kalsiyum,
  • 52 miligram magnezyum,
  • 78 miligram fosfor,
  • 3 miligram demir minerali bulunmaktadır.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.