Malzemeler
- 2-3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet biber
- 3 adet kabak
- Kekik,tuz,arzuya göre istenilen baharatlar
Hazırlanışı
- Sebzeleri bol suda yıkayalım.
- Patlıcan ve kabakların kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde doğrayalım.
- Biberlerimizide istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
- Büyük bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize malzemeleri aktaralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim
- Fırında sebze sotemiz hazır.
- Afiyet olsun.
Yukarıdaki malzemelerle 3 porsiyon fırında sebze sote elde edebilirsiniz.
1 porsiyon fırında sebze sotede;
- 100 kcal,
- 4,6 gram protein,
- 5 gram yağ,
- 8 gram karbonhidrat,
- 7.7 gram diyetsel lif,
- 197 mikrogram A vitamini,
- 119 mikrogram total folik asit,
- 109,3 miligram C vitamini,
- 7 miligram sodyum,
- 699 miligram potasyum,
- 64,7 miligram kalsiyum,
- 52 miligram magnezyum,
- 78 miligram fosfor,
- 3 miligram demir minerali bulunmaktadır.