Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

İftarda Nasıl Beslenmeliyiz?



Ramazan ayında iftar vakitlerinde nasıl beslenmemiz gerektiğinden bahsedeceğim.

  • Gün içerisinde vücudumuz aç ve susuz kalıyor.
  • Dolayısıyla hızlı şekilde her şeyi tüketmeyelim.
  • İftarı bir bardak su ve yanında 1 adet hurma ile açalım.
  • Daha sonra çorba ve salatalarımızı tüketelim.
  • 1 kase yoğurdumuz mutlaka iftar sofrasında bulunsun.
  • Ana yemek olarak kızartmalı,kavurmalı yada çok baharatlı sindirimi zor besinlerden uzak duralım.
  • Sağlıklı pişirme yöntemleriyle  hazırlanmış et/tavuk/sebze yemeklerini tüketebilirsiniz.
  • Ekmek olarak herhangi rahatsızlığınız yoksa tam tahıl,tam buğday yada çavdar ekmeği tüketebilirsiniz.
  • Pidenin 1 avuç içi ölçüsüde aynı zamanda 1 dilim ekmeğe eşittir.
  • Ağzımıza aldığımız her lokmayı en az 10 kez çiğneyelim.
  • Bu davranışımız doygunluk hissetmemize neden olur ve gereksiz kalori alımının önüne geçer.
  • Gazlı içecekler ve meyve suyu tüketmeyiniz.
  • İçecek tüketmek istediğinizde su veya ayranı tercih edebilirsiniz.
  • İftarı açtıktan hemen sonra  şerbetli tatlı yemeyiniz.
  • Dengeli beslendiğinizde ve meyve tükettiğinizde tatlı isteğinizin olmadığını fark edeceksiniz.
  • Tatlı olarak iftardan sonraki ara öğünde çok sık tüketmemek ve miktarına dikkat etmek şartıyla sütlü tatlı yiyebilirsiniz.
  • İftardan sahura kadar olan bölümde günlük 1.5-2 lt su tüketmeyi unutmayınız.
  • Hayırlı ramazanlar dilerim

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder