Ramazan ayında iftar vakitlerinde nasıl beslenmemiz gerektiğinden bahsedeceğim.
- Gün içerisinde vücudumuz aç ve susuz kalıyor.
- Dolayısıyla hızlı şekilde her şeyi tüketmeyelim.
- İftarı bir bardak su ve yanında 1 adet hurma ile açalım.
- Daha sonra çorba ve salatalarımızı tüketelim.
- 1 kase yoğurdumuz mutlaka iftar sofrasında bulunsun.
- Ana yemek olarak kızartmalı,kavurmalı yada çok baharatlı sindirimi zor besinlerden uzak duralım.
- Sağlıklı pişirme yöntemleriyle hazırlanmış et/tavuk/sebze yemeklerini tüketebilirsiniz.
- Ekmek olarak herhangi rahatsızlığınız yoksa tam tahıl,tam buğday yada çavdar ekmeği tüketebilirsiniz.
- Pidenin 1 avuç içi ölçüsüde aynı zamanda 1 dilim ekmeğe eşittir.
- Ağzımıza aldığımız her lokmayı en az 10 kez çiğneyelim.
- Bu davranışımız doygunluk hissetmemize neden olur ve gereksiz kalori alımının önüne geçer.
- Gazlı içecekler ve meyve suyu tüketmeyiniz.
- İçecek tüketmek istediğinizde su veya ayranı tercih edebilirsiniz.
- İftarı açtıktan hemen sonra şerbetli tatlı yemeyiniz.
- Dengeli beslendiğinizde ve meyve tükettiğinizde tatlı isteğinizin olmadığını fark edeceksiniz.
- Tatlı olarak iftardan sonraki ara öğünde çok sık tüketmemek ve miktarına dikkat etmek şartıyla sütlü tatlı yiyebilirsiniz.
- İftardan sahura kadar olan bölümde günlük 1.5-2 lt su tüketmeyi unutmayınız.
- Hayırlı ramazanlar dilerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder