Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Sahurda Nasıl Beslenmeliyiz?



Ramazan döneminde yaklaşık olarak 16-17 saat aç kalıyoruz.
  • Sahura kalkmadığımızda bu süreç daha fazla uzuyor.
  • Dolayısıyla sahura kalkmak büyük önem taşıyor.
  • Sahura kalktığımızda kan şekerinde ani yükselme ve düşme gösterecek basit şeker oranı yüksek besinlerden uzak durmalıyız.
  • Bu besinler yerine uzun süreli tok olmamızı sağlayacak kan şekerimizi ani yükseltmeyecek lif oranı yüksek besinler tüketmeliyiz.
  • Ekmek olarak daha lifli tam tahıl,tam buğday yada çavdar ekmeği tecih etmeliyiz.
  • Haşlanmış yumurta protein kalitesi yüksek besindir.Sahurda haşlanmış yumurta mutlaka sofralarımızda bulunmalıdır.
  • Diğer protein kaynaklarından süt,kefir,peynir gibi besinleri de tüketmemiz sahurdan sonra yoğun açlık hissetmemizi engelleyecektir.
  • Fındık,ceviz,badem gibi doymamış yağ içeren besinlerden de belirli miktarda tüketelim.
  • Sahurda sebze ve meyvelere yer vermek vitamin-mineral eksikliklerinin en aza indirimesine yardımcı olacaktır.
  • Yetişkinlerin günde ortalama 2-2.5 litre suya ihtiyacı vardır.İftarla sahur arasında su tüketimimize dikkat edelim.
  • Aşırı tuz,baharat içeren yada sindirimi zor besinleri yemeyelim.
  • Besinleri sağlıklı pişirme yöntemlerinden olan haşlama,ızgara yada fırında pişirme yöntemleriyle hazırlayalım.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder