Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

İçeceklere Dikkat !


Diyet yaparken sadece yediğimiz besinlere dikkat etmenin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Sıvı formda alınan kaloriler ve besin öğeleri(özellikle basit şekerken gelen karbonhidratlar) genellikle ihmal ediliyor. Beslenmemizde yalnızca yiyecekler değil içeceklerde önem taşıyor. Kahve, salep, bitki çayları,sıcak çikolata gibi içeceklerin tüketim önerilerini sizin için derledim.

1.Bitki Çayları

Öncelikle bitki çaylarından bahsedelim. Soğuk günlerde bağışıklık sisteminizi desteklemek için ıhlamur, kuşburnu,yeşilçay gibi bitki çaylarını tüketebilirsiniz. Farklı bitki çaylarının etkileri de kendilerine özgüdür.Uykusuzluk,gerginlik gibi sebeplerle de içebilirsiniz. Bitki çayları kalori içermezler. Tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat edin,yan etkileri mevcuttur.

2.Sahlep

Sahlep orkidenin yumrusu kurutulup toz haline getirilmesiyle elde ediliyor. Paketli sahlepler şeker,nişasta ve katkı maddeleri içerebilir. Dahası,sahlep tozu oranı az olabilir. Saf salep ve sütle kendi sahlebinizi evde de hazırlayabilirsiniz. Sık sık tüketmemek şartıyla sahlepi içebilirsiniz.

3.Kahve

Kahve yapılış yöntemine göre demleme,espresso bazlı,öğütülmüş ince kahveden hazırlananlar vb. olarak sınıflandırılabilir. Kahve hazırlanırken isteğinize göre şurup,krema,süt eklenebilir. Tercihiniz Türk kahvesinden yanaysa şekersiz,diğer kahvelerin ise kremasız,şurupsuz olmasına özen gösterin. 

4.Sıcak Çikolata

Sıcak çikolata hem tadıyla hem de yüksek kalorisiyle çok konuşuluyor. Kilo verme ve koruma sürecinde her zaman tüketilmemelidir.Ufak not: evde kendiniz daha az kalorili versiyonunu hazırlayabilirsiniz. 

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder