Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Tatilin Vazgeçilmezleri Vücudumuzu Nasıl Etkiliyor?


Mevsimlere göre beslenme alışkanlığımız değişiyor bazı besinleri daha sık tercih ediyoruz. Kışın sıcak ev yemeklerine yönelirken yazın soğuk içecek ve besinleri tüketiyoruz. Tatilde dondurma ile serinliyor, çekirdeğimizle sohbete eşlik ediyoruz. Tatilde tükettiğimiz besinlerin vücudumuza etkisini biliyor musun? Yazın yenilen besinlerin fayda ve zararlarına birlikte göz atalım.


1.Çekirdek

Sen de film izlerken veya sohbet esnasında çekirdek çitlerken kendine engel olamayanlardan mısın? Çekirdek E vitamini,selenyum, yağ açısından zengin besindir. Yağ ve tuz içeriği nedeniyle dikkatli tüketilmelidir. Fazla tüketimi tartıda artışa neden olabilir. Dikkat! Tuzlu çekirdek ödem riskini arttırabilir.


2.Süt Mısır

Sebze kategorisinde incelenen mısır çeşitli mineraller,posa ve antioksidan içermektedir. Karbonhidrat oranı yüksek besindir. Glisemik indeksi fazla olduğundan kan şekerini ani yükseltebilmektedir. Mısırın 1 koçanı 2 dilim ekmeğin kalorisine denktir. Yaz günlerinin vazgeçilmezi mısır denince akla GDO(Genetiği Değiştirilmiş Organizma)'lu mu sorusu gelmektedir. Dolayısıyla mısırın tüketim sıklığına ve organik olmasına dikkat etmeliyiz.



3.Dondurma 

Sık sık tükettiğimiz dondurma akıllara kilo aldırır mı sorusunu getiriyor. Kakaolu,karamelli, vanilyalı, çilekli vişneli pekçok çeşidi bulunuyor..Dondurma üretilirken süt,şeker,çikolata,karamel,sahlep ve farklı aromalar kullanılabiliyor. İlave edilenlere göre dondurmanın kalori miktarı değişebiliyor. Fakat şerbetli tatlılara oranla dondurma daha masum seçenek olarak göze çarpıyor.Paketli dondurmaların kalori ve içerikleri etiketinde bulunuyor.


Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder