Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Akşam 6'dan Sonra Yemek Kilo Aldırır Mı?


Kilo verme denince akla ilk gelen yöntemler arasında akşam 6'dan sonra yemek yememek geliyor. Akşam tüketilenlerin kilo aldırdığı düşünülüyor.Peki bu yöntem gerçekten doğru mu?Zayıflamak için yediğimiz besinlerin saatleri önemli mi? Akşam 6'dan sonra yemek gerçekten kilo aldırır mı? 

Saat Değil Ne Yediğiniz Önemlidir!

Yaygın inanışların aksine yemek yediğimiz saat besinlerin kullanılış yöntemine etki etmemektedir.Tüketim saatine bakılmaksızın besinlerden alınan enerji aynıdır. Yani, akşam yediğiniz sandviçle kahvaltıdaki arasında bir fark yoktur. Önemli olan besin seçimi ve miktarları ve dengelemektir. Tabi ki, akşam 6'dan sonra gereğinden fazla beslenmek kilo aldırabilir. Fakat, günün saati dikkate alınmaksızın herhangi bir zamanda da bu olabilir.

Diyet kişiye özgüdür!

 Sadece tüketim saatine dikkat ederek kilo vermeye çalışmak doğru değildir.Bireylerin diyetleri beslenme alışkanlıkları ve uyuma düzenine uygun olarak diyetisyenler tarafından belirlenir. Diyet kişiye özgü ve uygulanabilir olmalıdır. Bireylerin kalori ve besin öğesi ihtiyaçları yaş,boy,kilo,cinsiyet vb. faktörlere göre değişim göstermektedir.Gece vardiyasında çalışan bireylerin kilo verme amacıyla bu düzene uyması olanaksızdır. Fakat, erken saatte uyuyan bireylerinde geç saatte yemek yemesi doğru değilidir. Bu bireyler için sindirim süreci tamamlanmadığından uyku kaliteleri olumsuz etkilenebilir. Uyumadan iki saat önce besin tüketimi sonlanmalıdır.

Yediklerinize Dikkat Edin!

Akşam yemeğinden sonra genellikle kalorisi yüksek besleyici değeri düşük besinler tercih ediliyor. Bu durum yalnızca kilo almamıza değil aynı zamanda sağlığımızın olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Akşam yemekten sonra birşeyler tüketilecekse ilk tercihimiz paketli besinler olmasın.

Diyet efsaneleri yerine, diyetisyene danışarak sağlıklı beslenmeniz dileğiyle,

Dyt.Buket Akbulut


     

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder