Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Diyabette Beslenme Tedavisi

Tıbbi Beslenme Tedivisinin hedefleri kan glukozunu normele yakın tutmak (hipoglisemi ve hiperglisemi riskini azaltmak),yaşam tarzını değiştirerek hastanın ihtiyaçlarına uygun diyet planı oluşturmak,diyabetin komplikasyonlarını azaltmaktır.Diyabet tedavisinde diyetin yanında fiziksel aktivite de önerilmektedir.

Diyabet Hastalarına Öneriler


v Yemek saatlerini aksatmayınız.Uzun süre aç kaldığınızda ani kan şekeri düşüklüğü oluşabilir,hipoglisemi yaşayabilirsiniz.

v Günlük 45dk-1 saat yemeklerden 1 saat sonra yürüyüş yapınız.Aç karnına yürüyüşe çıkmak hipoglisemi riskini arttırır.

v Meyve suyu tüketmek yerine taze meyve tüketin. Dut, incir,kavun,karpuz,üzüm gibi besinler diğer meyvelere göre kan şekerini daha çok yükselttiğinden ölçülerine dikkat edin.

v Hamur işleri,hazır paketli gıdaların tüketiminden kaçının.

v Herhangi bir hastalığınız yoksa yetişkin bireylerin günlük 2-2.5lt su tüketmesi gerekir.

v Posa içeriği yüksek besinleri tüketin.Besinlerin içerisinde bulunan posa kan şekerinin yavaş yükselmesini sağlar ve bağırsak sağlığımız için gereklidir.

v Şeker oranı yüksek reçel,bal,tatlı tüketininden kaçının.Bu besinler kan şekerinin hızla yükselmesine ve yüksek kalori içeriğinden dolayı kilo alımına sebap olabilir.Çaya şeker atmayınız.

v  Tereyağ,margarin gibi yağlar yerine doymamış yağları(ayçiçeği,soya vb.) tercih edin.

v Uygun pişirme yöntemlerini seçerek ekstra yağ kullanımını azaltın.Yemekleri haşlama,ızgara,buğulama yöntemlerini kullanarak pişirin.

●Her lokmayı en az 10 kez çiğneyin.

●İdeal kilonuza ulaşmayı hedefleyin.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder