Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

Ispanak Yoğurtla Tüketilir Mi?



  • Ispanak bitkisel demir kaynaklarımızdan birisidir. Diyetle demir minerali alımımıza katkıda bulunur. Fakat, demir mineralini yalnızca bitkisel besinlerden karşılamayız. Hayvansal besinlerin bitkisel olanlara göre demir emilimi daha yüksektir. "Posa içeriği yüksek sebze,meyve ve tahıllarda demir emilimi %4-5 iken, hayvansal kaynaklılarda %15-30 arasında değişmektedir(1)

  • Bitkisel kaynaklı demirin emilimi pek çok faktöre bağlıdır. Kalsiyum,çinko gibi mineraller içeren besinlerle tüketildiğinde bitkisel kaynaklı demirin emilimi azalabilmektedir. Dolayısıyla,kansızlığı olan/demir takviyesi alanlar ıspanağı yoğurtla tüketmemelidir. Fakat, kansızlık probleminiz yoksa beraber yenilmesinde sakınca yoktur.

Kaynakça
1-Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Kitabı

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder