- Ispanak bitkisel demir kaynaklarımızdan birisidir. Diyetle demir minerali alımımıza katkıda bulunur. Fakat, demir mineralini yalnızca bitkisel besinlerden karşılamayız. Hayvansal besinlerin bitkisel olanlara göre demir emilimi daha yüksektir. "Posa içeriği yüksek sebze,meyve ve tahıllarda demir emilimi %4-5 iken, hayvansal kaynaklılarda %15-30 arasında değişmektedir(1)
- Bitkisel kaynaklı demirin emilimi pek çok faktöre bağlıdır. Kalsiyum,çinko gibi mineraller içeren besinlerle tüketildiğinde bitkisel kaynaklı demirin emilimi azalabilmektedir. Dolayısıyla,kansızlığı olan/demir takviyesi alanlar ıspanağı yoğurtla tüketmemelidir. Fakat, kansızlık probleminiz yoksa beraber yenilmesinde sakınca yoktur.
Kaynakça
1-Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Kitabı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder