Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

6 Maddeyle Sınav Günü Beslenme



Sınav günü beslenmesi başarınız için büyük önem taşımaktadır. Beslenmede uygulayabileceğiniz taktiklerle sınav sürecini daha verimli geçirebilirsiniz. Aslında yalnızca sınav günü değil daha önceden de beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz gerekir. Sınav günü nasıl beslenmemiz gerektiğini maddeler halinde inceleyelim.


1.Başarınızı arttıracak mucizevi besin yok.

Herhangi besinin başarınızı direkt arttırması söz konusu değil. Dolayısıyla bu konuda kulaktan duyma bilgilere inanmayın. Yalnızca doğru besinleri yeterli miktarda almaya özen gösterin.

2.Beslenmenizde Ani Değişiklik Yapmayın.

Vücudunuzun alışkın olduğu,sizi iyi hissettirecek besinleri tüketin. Alışkın olmadığınız gıdalar sindirim problemine neden olabilir.


3.Mutlaka Kahvaltı Yapın.

Sınav günü yaşadığınız stresle kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. Kahvaltı yapmadığınızda akşamdan itibaren uzun süreli açlık yaşarsınız. Sınav yerine gitmek,sınavın başlaması,sınav süresi göz önüne alındığında bu süreç daha fazla uzar. Dikkatsizlik,yorgunluk,baş ağrısı,halsizlik,kan şekerinizin düşmesi gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu problemleri yaşamamak adına kahvaltıyı atlamayın.


4.Yeterli karbonhidrat,protein,yağ tüketin.

Kahvaltı yapmak kadar hangi besinlerin tüketildiği ve miktarlarına da dikkat etmeliyiz. Doğru besin seçimi tokluk sürenizi arttırabilir. Örneğin, abur cubur gibi paketli ürünler yerine kompleks karbonhidratları tüketmeliyiz. Abur cubur,basit şeker içeriği yüksek besinler,kola kan şekerini ani yükseltip düşürebilir. Kısa sürede acıkabilirsiniz. Bunun yerine tam tahıllı ekmekten tost yanında kuruyemiş tüketerek uzun süreli tokluk sağlayabilirsiniz. 

5.Aşırı tuzlu,baharatlı,yağlı besinleri tercih etmeyin.

Aşırı tuzlu baharatlı besinler tüketildiğinde susuzluk hissedebilirsiniz. Salam,sucuk,sosis gibi gıdaları sınav günü tüketmeyin ve kızartma besinlerden uzak durun. Kızartılmış besinler sindirim problemine yol açabilir.


6.Çay,kahve tüketimini abartmayın.

Sınav günü daha uyanık olamak amacıyla çay,kahve içilebiliyor. Çay,kahve kafein içeiğiyle uyarıcı özellik gösterebiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus fazla tüketilmemesidir.(Günlük 300mg kafeini aşmayın) Daha fazlası stresi arttırabilir, dikkat dağınıklığı da oluşturabilir.

Sınavda başarılar.
Herkesin emeğinin karşılığını alması dileğiyle,
Dyt. Buket Akbulut  


Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder