Sağlıklı Beslenmenin Tam Zamanı!

TUZ TÜKETİMİNİ SINIRLANDIRINIZ!


Tuz sodyum ve klordan oluşan kimyasal bileşiktir. Geçmişten günümüze tuz besinleri lezzetlendirme,antiseptik özelliğiyle uzun süreli saklama amaçlarıyla kullanılıyor.İşlenmiş gıdaların,kentleşmenin artması  ve yaşam tarzlarının değişmesi sebebiyle daha fazla tuz,trans yağ,şeker tüketiliyor.Artan tuz tüketimi hastalık risklerini de beraberinde getiriyor. Peki, gün içerisinde ne kadar tuz tüketmeliyiz? Özellikle hangi besinlere dikkat etmeliyiz?
 
Dikkat!Hastalık çanları hepimiz için çalıyor. Dünya Sağlık Örgütü günde maksimum 5 gram tuz alınmasını öneriyor.Tuz tüketimimiz ise ihtiyacımızdan iki kat  fazla. Paketli ürünler,fast-food gıdalar ve turşu yüksek miktarda tuz içeriyor.Tuz tüketiminin büyük kısmını ise yemeğe sonradan eklenen miktarı oluşturuyor.Hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları,böbrek,obezite,diyabet gibi rahatsızlıklarla mücadele için siz de elinizden geleni yapın. Lütfen artık tuzlamayın, sonradan lezzetlendirmek amacıyla diğer baharatları kullanın.

5 Maddeyle Tuz Tüketimini Sınırlayın!

  • Sofrada tuzluk bulundurmayın.Bu yöntemle tuz tüketiminizi %15 azaltabileceğiniz belirtilmiştir.
  • Yemekleri tuz yerine farklı baharatlarla lezzetlendirin.
  • Taze sebze-meyve tüketin.
  • Paketli ürünler ve fast-food tüketim sıklığınızı gözden geçirin.

Diyetisyen Buket Akbulut

Merhaba, Ben Diyetisyen Buket Akbulut.Beslenme ve diyetetik bölümünü %100 İngilizce 3,62 ortalama ile yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.Danışanlarıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak onların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyorum.Blogumda sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme,besinlerin kalorileri vb. hakkında paylaşım yapıyorum.Sağlıklı Günler Dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder